onsdag 4 mars 2009

Australien

Nu är vi tillbaka. Tiden har gått fort. Australien var kanon, vi gillade det jättemycket. Trevliga människor, god mat, lättsamt och väldigt vackert ..

För en gång skull, var ute i god tid, vi gick upp vid 5-tiden på morgonen, alla hade packat dagen innan, Pierre sov ingenting som vanligt, utan var uppe hela natten. Vi går ut och alla ska sätta på sig skorna. Då visar det sig att Lucas inte har några skor. Han hade tre par bra skor veckan innan, nu idag när vi ska åka har inte ett enda par kvar. Ska man verkligen åka iväg med ett barn UTAN skor till Australien? NEJ. det går bara inte. Enligt Lucas låg ett par skor hemma hos grannen, vi smög dit och kollade, men hittade inga. Vi letade i 15 minuter, 20, 25...sen gav vi upp. De enda barnskor som fanns hos oss var ett par kvarglömda rosa My little Pony-skor i plast. Snyggt...men vad gör man, jo man övertygar barnet att ingen kommer skratta åt honom.. Det gick bra till sist, han fick nya skor redan i Kuala Lumpur, där vi spenderade dagen. Förlåt oss, du som glömde skorna hos oss, men vi orkade inte släpa på dem till Australien och hem igen, utan de fick stanna i KL. Lucas var superglad åt de nya, snabba, skorna han fick.

Vi kom fram till Brisbane, inga problem med boendet. Vi började med att åka till ett stort vattenland. Barnen (och vi) hade väldigt kul. Sedan åkte vi norrut mot Sunshine Coast och Mooloolaba. Vi bodde kanonbra där i en jättefin lägenhet precis vid stranden. Riktigt mysigt ställe med massor av bra cafér och affärer. Vi var på zoo och kollade in kängurus och alla andra djur. Roligt att se. Köpte surfingbrädor till killarna som de genast testade. Åkte sedan söderut mot Gold Coast och Surfers Paradise. Det var verkligen ett surfparadis. Killarna fick gå i surfskola. Dom tyckte det var riktigt kul. Nästa gång stannar vi längre, skulle lätt kunna tänka mig att bo där. Synd bara att det är så långt från Sverige. Flygresan gick bra, inga problem alls. Vi har slappat, ätit gott och bara njutit...

Pelle har varit hemma och jobbat och skött allt bra, han undrar om vi inte kan åka bort igen..

Ska bjuda på en liten episod som hände sista dagen. Någon mamma får frågan av sina barn om dom inte kan få gå ut och surfa. -Självklart säger den mycket snälla mamman. Pappan är mer tveksam då det är ganska sent och det blåser mycket. Mamman är bestämd och tar alla sina tre barn med sig. Mamma inser ganska snart att den yngsta inte kan bada, det är för strömt. Hon ser även att det är väldigt få surfare ute och att de som är ute är väldigt duktiga. Hon ställer sig i vattnet så hon har koll på de stora samtidigt som hon kan kolla den yngsta på stranden. Känner att hon har ganska bra koll... Mellanbarnet börjar då åka mer och mer iväg dessutom kommer han längre och längre ut. Paniken börjar komma. Skriker (helt lönlöst) att han ska komma in. Får kontakt med den äldsta, han surfar in. Kan knappt se mellanbarnet. Vågorna kommer hela tiden, och är väldigt höga och han är för långt ut. Kastar väskan på den yngsta och säger åt honom att vara väldigt stilla... Kastar sig i vattnet och försöker simma mot honom. Det är för strömt, hon kommer bara sidleds, försöker få kontakt med honom men han hör ingenting. Den äldsta börjar simma på sin bräda mot honom. Får honom att vända och åka mot stranden. (Räcker med ett barn i vattnet) Den något hysteriska mamman som försöker simma utåt med kläderna på hör då hur någon med megafon ropar åt henne att ta sig till land. Hon hör sedan hur dom ropar åt mellanbarnet att surfa inåt. Mellanbarnet tar sig in till land utan problem, mamma tar sig också (med vissa svårigheter) in till land. Vet inte om Rescue bilen kom körandes för att rädda mamman eller killen, spelar ingen roll hon var mycket tacksam för att dom kom.

Vad är det för idioter som åker runt halva jorden och tror att de kan ut och surfa under sådana omständigheter?? Rätt åt mamman att hon fick gå i sin dyngsura klänning längs hela stranden och skämmas. Barnen fick gå ut och spela tennis istället, kändes mycket tryggare.

Inget som har med Australien att göra men ändå...
Idag när vi satt på restaurangen och åt middag sa Lucas plötsligt följande;
Jag vet vad "Ice Tea Peach" heter på engelska. Det heter "Ice Tea Peach". Precis som på svenska. Då inser man att vi varit här ett tag... Killarna tar en glasspaus medans Lucas rider. Lucas tyckte detta var höjdpunkten.Victor skulle absolut ha en lila bräda.Det fanns inte solstolar på någon strand. Vardagsrummet i en av lägenheterna vi hyrde. Det finns Ikea även här. Gott..
Victor och Philip på sina brädor.

Ja, vi är glada att dom finns..

3 kommentarer:

Ola sa...

Välkomna "hem"! Australien är väl ett drömland att besöka men som du skriver, så himla långt borta från Sverige. Tar en 30 timmar härifrån.

Obehagligt med "mellanbarnet" som kom länge och längre ut i havet med vågorna, man hade ju fått panik.

Och hälsa Pelle, duktigt att han skött allt medans ni varit borta!

/Ola.

Anonym sa...

Hej hela familjen! Längtar efter att se fler bilder från Australien. Det ser hur härligt ut som helst. Typiskt med skorna, ha, ha, ha...

Kram Cissi

notesfromkangarooland sa...

Äntligen lite nya blogginlägg. Magnus är här och hälsar så gott. De har herr w-end med gamla pluggarkompisar så jag ska hålla mig borta så mkt som möjligt i helgen. Imorgon ska jag o Lovisa och se Carl Larsson utställningen. Har ni besök i april?
kram malin