fredag 5 december 2008

Kungens födelsedag

Idag fyller kungen år. Alla är lediga. Man får inte servera alkohol och för att hedra kungen bär man gult. Thailändarna älskar verkligen sin kung.

Pelle har spenderat dagen på flygplatsen. Han var där kl. 5.00 i morse för att skjutsa och hämta kunder. Kl. 14.oo var det dax igen, dessa kunder var dock försenade så han är fortfaranade på flygplatsen. När jag hade bilen igår hittade jag min julskiva i bilen, Pelle älskar verkligen julmusik. Det är det eller 50 cent. Han och Pierre jobbar mycket just nu. Han går i den så kallade Hammar-skolan. Det betyder att man har jour dygnet runt målet är att bli någon slags mini Pierre, vet inte om jag orkar med två Pierre tror att jag föredrar honom som Pelle.

Igår var vi på restaurangen som ägs av Svenska skolan där dom visar julkalendern varje dag kl. 18.00. Vilket betyder att föräldrarna kan äta i lugn och ro. Dessutom gångavstånd hem. Perfekt. Det var mycket barn och vuxna där.

Här i Thailand måste man hjälm om man åker moppe. Inte alla på mopen dock utan bara föraren. Om man står brevid en polis vid ett rödlyse utan hjälm bryr dom sig inte. Så länge man inte åker igenom deras trafik/polis-box, den finns på några ställen på ön och den är bemannad ibland. De flesta åker utan hjälm och sätter på sig den när dom åker förbi polisboxen. Man får 300 bath i böter om man åker igenom där utan hjälm, eller åker utan körkort. Alla vet detta ändå blir folk arga när dom får böter, hur svårt är det att ha hjälm på sig åtminstonde när man åker förbi boxen?

Nu ska vi åka ner till stranden sedan vill Pierre och barnen spela bowling. Jag får väll offra mig. Imorgon ska vi ut med longtailbåt med mamma och Lotta.
Ha en trevlig helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Stackars Pelle men, men det går säkert bra. Det låter som ni har fullt upp. Ha en bra helg ni oxså. Kram Eva

notesfromkangarooland sa...

Förr var det så att fick man böter för att man körde utan hjälm, typ 300bath, så kunde man köra utan hjälm i en vecka fram över Blev man stoppa skulle man bara kunna bevisa att man betalt böterna 1ggr. MAKE NO SENSE

men snälla ni, använd alltid hjälm!!