tisdag 9 december 2008

Bullar och tenta

Yes, fick precis tillbaka min uppsats om Ondaatje. Klarade det galant. Väääldigt skönt. Inga omtentor har jag fått. Jag har läst och analyserat denna bok till leda. Jag hade aldrig orkat göra någonting mer med den texten. Självklart var det rätt att härleda allt till barndomen, då kan man aldrig få fel. Vi vet ju alla att man alltid kan skylla på sina föräldrar för hur man blev som vuxen...



Annars har dagen sett ut som ni ser på bilderna. UNDERBART med en mamma som kommer hit och bakar allt detta!! Jag påpekade för mamma att man måste ha kesella, vilket inte finns Thailand, i saffransbullarna för att dom ska bli goda. Hennes svar var att hon bakat saffransbullar i 30 år utan kesella och det har gått hur bra som helst!! Hon hade rätt, dom blev väldigt saftiga och fina. Hon har även tjatat halva dagen om att min julstjärna hänger för högt upp, jag vet men det är en dörr där så för att inte slå huvudet i stjärnan varje gång man går in så satte vi den högt. För att tyst på henne har jag dock lovat att flytta på den. Vad gör man inte för husfriden?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anna Vilken snäll mamma du har o som tur är hon frisk oxså. Bullarna ser jättegoda ut. Hoppas att det luktar jul i ert hus. Kramar från Eva

Monica sa...

Snälla mammor är bra att ha! Hälsa till Hjördis från mig. Jag bakar själv, jag. Ikväll blev det små Snickerssnittar. Bra att jag är så täppt i näsan att jag inte känner någon smak... Fast täppan kanske släpper snart och då ligger ju kakorna i frysen. Hm. Kanske ska ställa dem hos grannen istället.

Anonym sa...

Hejsan!

Bullarna ser super goda...du har en säll mamma du

ha det gott
kram A-C

Anonym sa...

Grattis med pluggandet och inga omtentor! Det är bra jobbat. Skönt att skylla på föräldrar för alla problem... Jag håller med du!
Kram från Trollbäcken!

Anonym sa...

Åh vad gott det ser ut med ditt julbak!
Önskar jag hade orken att baka jag med, men jag får ta det när jag blir gammal ;-)