onsdag 25 mars 2009

Hett!

Idag är det varmt, riktigt varmt. Sköönt igår regnade det hela eftermiddagen. Kollar på Aftonbladets väderprognos dom säger att vi har regn idag men jag inte sett ett enda moln. Helt opålitlig sida.

Kolla in bilden nedan hur nöjd han ser ut min bror. Han har varit ute i djungeln och vandrat. Sett någon varan och lite andra djur. Ingen i fam. Hammar var intresserade av att följa med. På detta kort är Pierre nyklippt, ni ser ju vilken avancerad frisyr han har, klart han inte hittar en frisör som klarar av den. Han var inte nöjd med denna frisören heller, fortsättning följer.. Middag med Sussie och Pierre inne i Patong.
Idag på eftermiddagen. Det var helt underbart. Lagom varmt och det fläktar. Lucas leker med några från skolan. Vi vuxna fikar.


Lunch med Ola och Camilla innan dom beger sig till Surin. Philip är sjuk och hemma från skolan. (Feber igår kväll men har varit feberfri idag. Imorgon får han gå)

Tja vad händer imorgon. Stranden eller poolen? Alla dessa jobbiga beslut.. Nej imorgon börjar allvaret. Imorgon startar min kurs. Ska bli spännande att se hur den är. Snälla Hans har fixat böcker till sin lillasyster. Men jag behöver någon som kan med sig dem till Phuket!! Någon från stockholmstrakten som ska ner hit snart??

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anna Du kan väl be cissi att ta med böckerna ?? Kram Eva

Anonym sa...

Det löste sig med böckerna.
Cissi kommer försent, och Iza som är på väg behöver heller inte ta dem. En kompis till Pelle var den som fick rädda Annas vidare studier. Vi kanske ska bjuda honom på en Singha?

När jag ändå håller på att skriva kan jag lika gärna inflika med lite väderkommentarer;

Ska nog börja blogga om vädret här i Phuket.
Anna, min kära fru, klagar direkt när det är lite molnigt...Hon säger då följande; Det är alltid dåligt väder...:-)

Det var därför det var torka i Kamala för några veckor sedan, vattnet tog slut här. Inget regn på sisådär 45 dagar...det glöms tydligen snabbt bort.
När vi var i Australien kom det regn, sen dess tycker väder-Anna att det varit dåligt väder.
Jo, visst har det kommit lite regn, då och då (skönt), men det har exempelvis aldrig varit kallare än si så där 26-27 grader, och kanske en medeltenperatur på 30-31, varav några höjdpunkter på en så där 37-38 i skuggan...

Folk bränner sig här, tag exempelvis Pierre 2 som är här just nu. Han har bränt sig på smalbenen och bröstet. Hur skulle han kunna göra det om det aldrig ens var soligt?

Jag funderar helt enkelt på att starta en väderblogg. Som kan låta exempelvis så här;
------------------------
VÄDERBLOGGEN FRÅN PHUKET
(Av kommentarsbloggaren no 1)

Först kort om själva vädret:
Enligt Anna; Molnigt och regn.
Enligt mig; Lite moln på morgonen, duggregn 1 timme. Resterande av dagen soligt och 32 grader varmt.

I går var det en HEL blå himmel. Idag åska och regn på förmiddagen bättre sen mot eftermiddagen.

Sen skulle jag ju kunna fortsätta väderbloggen såhär --->

På frufronten var det först lite ostadigt väder ända fram till lunch, då solen tittade fram lite grand, framåt eftermiddagen mullrade det till, och blixten slog ned, varför vet jag inte. För att sedan sakta klarna upp med lite solglimtar framåt kvällningen då barnen hade gått och lagt sig.


På barnfronten var det lugnt till eftermiddagen, så kom en kallfront med ihållande och återkommande attacker av glasstjat. Men det löstes kvickt av en liten pengainsats från undertecknad, och solen strålade sen kring barnaskaran.

Själv har jag lite teorier;
* OM det är stjärnklart dagen innan så blir det sol dagen efter (stämmer till 99%)

* Om det blåser den dagen det regnar, så blir det bra dagen efter.

* Om det blir bra väder ena dagen, blir det säkert bra andra...

På söndag ska vi ut med en stor motorseglare. Vi har dragit ihop lite gäster och vänner. Men då är det väl Murphys lag som gäller. Om det verkligen INTE får regna, så kommer det GARANTERAT att regna.
Endast på söndagskvällen vet vi hur det gick...fortsätt och läs min väderblogg, som jag nu tydligen har startat i Annas kommentarsfält.. ha ha