tisdag 11 november 2008

Äntligen!!!

Äntligen har lilla Jesse kommit. Grattis Cissi, Ronnie och Ronja!! Pratade med Cecilia tidigt imorse, då låg dom fortfarande kvar på förlossningen. Det hade varit lite jobbigt men allt hade gått bra. Hon lät så lycklig! Han är tydligen jättefin. Man blir lite bebis sjuk. Men det är någonting speciellt med nyfödda..

Svärmor är också hemma och mår bra, 10 kg lättare efter att de tagit bort allt vatten hon samlat på sig. Nu andas hon bra och allt är ok.

Lääääängtar hem till Sverige just nu, vill åka till bb med presenter, hålla lilla Jesse, vill fika med svärmor och Cissi....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jag förstår att du längtar hem , då skall du förstå hur mycket vi längtar efetr er alla, nu när Jesse kommit. Jag kommer att skicka bild så fort jag kan. Hälsa alla med stora kramar från farmor. Vi hörs

Livet i Thailand sa...

GRATTIS CISSI ÖNSKAR KOMMENTARBLOGGAREN!

En rolig-lustig-ickerolig-ickelustig-egentligen-grej här i Thailand...Jag sliter mitt hår :-)

Så här:
Jag ska skaffa bredband till poolhuset vi har, dels för att det är bra och mycket dels för att jag LOVAT alla kunder som kommer dit att trådlöst internet ska ingå och vara gratis....ok, då måste jag ju ordna det. Visst.

Börjar med att kolla med ägaren, och visst, de har haft bredband (ADSL) innan, och dragit in en linje. So far so good.

Problem nummer 1: Vi vet inte numret till linjen.

Ok, men det kan de säkert luska ut på TELEVERKET...fatta att vissa bilar är ORANGEA (hus stavas det?) precis som TELEVERKETs bilar var på 70-80-talet.
HÄR HETER TELEBOLAGEN:
TT&T, TOT eller CAT

Jag ringer (hi hi) till TT&T, och böjar luska i vilket nummer jag hade, kan de slå på internet bara, så är alla problem ur världen.

PROBLEM 2: De kan inte göra NÅGONTING via telefonen...MÅSTE åka till ett kontor.
OK, fick vägbeskrivning av ägaren som tydligen varit där också tidigare. Längsta krångligaste stället, mitt ute på en åker ligger ett kontor med loggan TT&T..detta är deras kontor i THALANG.

Jag kliver in och två helt och håller förvånade Thailändare tittar på mig som 1: Vi har aldrig sett en västerlänning förut. 2: Vad i helskotta gör han här? 3: Det här kommer bli problem.
hhhmmm...jag börjar prata engelska med dem, och de kan typ ETT ELLER TVÅ ord engelska.

Ok...och nu ska jag förklara att jag vill ha Internet, att jag visst bor i det huset, som ligger där och där...ahh just det, jag vet INTE det gamla numret...vill gärna ha ett nytt.

Efter 30 minuter tragglande på Thailändska, engelska och teckenspråk får jag fylla i en blankett :-)
Tror ni den var på engelska? nej..på Thai..
Jag chansar lite här och var, skriver mitt namn, adress, moo, nummer, mobilnummer o.s.v. skriver under den och lämnar tillbaka...

Jo, nu ska tydligen ngn komma ut och reda ut vilket nummer jag hade i huset innan...MEN försöker jag..ni har ju datorer. Finns inte uppgifterna där? Jag har ju adressen, namnet på han som hade kontrakt innan o.s.v. NEJ! Inga uppgifter lagras på det sättet...nehej..
Pelle frågade om datorn de hade var bra. Jag sa att det var såna jag sålde på ONOFF 1992.

OK..spännande. När kommer killen? KOmmer han lösa problemet? Förväntningarna var stora och vi gick som på nålar, för den 13:e kommer ju första kunden till poolhuset. vi väntade och väntade och väntade...
tills i dag. Då åkte vi dit igen, nu satt ytterligare en tant där, hon kunde några fler ord...dom andra två kände igen mig, skrattade och log så vänligt...de tog fram mitt papper där jag hade ritat en karta (så får man alltid göra här, rita kartor var huset ligger)
Och så sa dom ngt på Thai, sen sa den nya damen, att tyvärr alla nummer är slut. (Roffe hade varnat mig...efter Fantasea går det inte att få nya telefonnummer) MEN...förskte jag..jag har ju redan ett nummer, jag vill ju bara ha internet på slaget. hjälp mig nu!

Nehejdu, icke sa nicke...inga nummer finns. Då kom jag tänka på vad Roffe sagt...han har stått i kö i ett år :-(

Skit! (jo jag får svära)
Ok, vad gör jag då?
Damen tipsade om CAT TELECOM, dom har en internetlösning. Pangna road i Phuket town.
PUST...ni som varit i Phukettown vet hur krångligt det är..kommer man in, kommer man inte ut. man hittar helt enkelt inte ut, man åker i cirklar. Till och med jag som har en inbyggd gps...
Ok, hur som helst, MOT PHUKETTOWN...jag ska inte ge upp, måste ha INTERNET.
Åkte rakt in i Phukettown, vägrade svänga...till slut dök Phangna road upp som ett önsketroll (vad det nu är)...och trot eller ej, en liten skylt med orden: CAT TELECOM och en pil. vilken tur jag har...ja, tur i oturen då.

Väl inne på deras kontor blev vi vänligt bemötta. Sa bara INTERNET, och de pekade ut oss, till en annan byggnad, väl där hittade vi en lösning som KAN fungera...CDMA. Damen bakom skrivbordet sa så här;
Den här prylen KAN fungera hos er. Men det är inte säkert...jag har HÖRT att några fått det att fungera i Kamala..ja de har inte kommit tillbaka i alla fall.
OK..kul.
Den kostar bara 8000 Baht. Och sen har vi den här, SAME SAME för 10000 Baht. Ha ha ha...vad är det för skillnad? Ingen, up to you...you choose. same same.
ok..till slut kom det fram att ena produkten kom ett år före den andra...och var lite gammal.

MEN..om det inte fungerar, får vi lämna tillbaka prylen då?
NEj.
Ok, men kan vi testa den innan vi köper den?
Nej.
Men vad ska vi göra då?
Jag har hört att den ska fungera...

OK....vi kommer tillbaka imorgon då.
Yes, bring your passport and computer.

suck..

vi går vidare och snubblar över TOTs kontor som ligger vägg i vägg...

!! Just det...det finns ju parabollösning också..
inte optimalt, men ändå. det kan ju fungera.

Vi staplar in på TOTs kontor

Försökte först prata med ADSL-avdelningen (det går inte ens att beskriva kontoret, ok...) jag letade mig fram till ett skrivbord där det satt en mycket trevlig dam, och med en skylt på skrivbordet: ADSL
Perfekt tänkte jag. Jag förklarade vad jag ville ha och hela historien..ritade/visade vår karta...
till slut: sorry..no numbers..ja ja jag försökte ju i alla fall.


OK, men Parabol då?
Yes, it works...men du måste upp till andra våningen, där sitter parabolavdelningen...hi hi

Ok, nu måste man ju dra på smilbanden, och det är ju så bra att de tror att vi smajlar åt dem för att vara trevliga när vi i själva verket smajlar för att vi tror att vi är med i dolda kameran (igen!)

Vi staplar upp till övervåningen, och pratar med parabol-tjejen. VISST, ni kan få parabol. det kostar 2740 Baht installerat och klart. sen 2000 baht i månaden.

VAD SOM HELST BARA VI FÅR INTERNET! så tänker jag.

Så imorgon, måste vi bstämma oss. CDMA-lösning som KANSKE fungerar för 8000 Baht eller 10000 Baht, up to you...och 722 Baht per månad i kostnad.

ELLER PARABOL-lösningen.

ha det...

Pierre