fredag 24 oktober 2008

Pierre och Pelle hemma igen

Nu är dom hemma igen. Pelle fick ett års arbetsvisum. Jättekul! Pierre har ju ett årsvisum. Hans går ut i dec. Båda gillar Thailand bättre. Trevligare människor och godare mat. (Precis som du skrev Ola) Pelle har ångest, han har ätit på amerikanska matkedjor hela tiden. Annars var dom nöjda. Hade träffat ett trevligt par från Koh Lanta som vi ska besöka i nästa vecka. (Jag och Pierre ska ändå dit)

Dom besökte Ikea. Åt köttbullar och köpte hem en del godis. Jag fick en parfym. (Inte från Ikea)
Pelle hälsar att det var väldigt skönt att komma hem.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka duktiga killar. All rätt att vara stolt.

Anonym sa...

Hej Det var väl skönt att dom är hemma igen. Jag tycker det lutar åt att Pierre inte vill komma till Sverige för gott. Jag tycker att det är sorgligt att ev. bara få se er 1 gång om året. Pierre, TÄNK OM, mamsen längtar efter er alla . Kram från Eva

Anonym sa...

Halloj.
Hemma igen, sköööönt.
Vi längtade såå mycket efter Thailand att vi åkte ut till flygplatsen klockan 14.00 när vårt flyg gick 20.20...ok, det var för att se om vi kom på ett tidigare plan. Tyvärr gick det mycket tidigare, så det var ju riktigt synd. Vi var beredda att åka till Krabi eller i värsta fall HatYai, och därifrån ta en taxi hem.

Kuala Lumpur (eller Malaysia) var inte något för oss. Vi jämförde den med Bangkok, och KL vann på en punkt: Byggnaderna...vill man se coola/annorlunda/stora kontorsbyggnader, så åk till KL.

Följande punkter var med i jämförelsen;
1. Färdmedel
Hi hi...går inte ens att jämföra. Bangkok har tuktuks (50 B), motorcyklar (50 B), taxibilar (40 B), gångbroar (gratis), bussar (7 B), skytrains (25 B), tunnelbanor (25 B)...hey kom igen! Hur ska man ens kunna jämföra KL:s 20-25 år gamla taxiflotta med detta?? Alltså, bilarna var så inrökta, fula och äckliga så man ville ta med sig en filt, gasmask och overall in i taxin. Alla satt och rökte cigaretter, höll på med mobilen fumlade och skrävlade medan de körde omkring i vrak.

En lustig sak var att alla chaufförer vi åkte med satt på en stor kudde eller tjock matta, och hade ratten precis framför sig...det såg så lustigt ut att vi trodde vi var med i dolda kameran.

Vad taxametern än stannade på ville de ha 20 ringit (cirka 200 Baht)..Eehhh? 20 ringit, men taxametern står ju på 5.80. Ok då, 10 ringit...helt otroligt...

2. Maten och matställen
Ja, ni förstår väl....vi hamnade på ett schysst ställe, trodde vi eftersom det satt massor av folk och åt...de såg ut att njuta av maten också. Vi satte oss och frågade efter en meny...det fanns ingen. Man fick se vad de serverade framme vid disken...jodu..sorry men vi är inte hungriga hux flux.
Maten på Bangkoks gator är rena rama delikatessbutiken jämfört mot KL:s ruttna men överfriterade fiskar med hål för ögonen..fräscht.
Vem vill äta en fisk som stirrar rakt ut i det tomma?
Resternade rätter vet vi faktiskt inte vad de skulle föreställa...Och vi ville inte heller veta. Aldrig har vi uppskattat Thank God is Friday och Planet Hollywood så mycket...ååhhh vilka goda hamburgare, eller barbequekyckling..

OK, heder åt den taxichaufför som körde oss till Gateway to India (eller vad den nu hette...?) God indisk mat, inget snack om det...

Sen var vi på Jalon Alor (som nu har bytt namn utan att ngn egentligen vet varför) Där fick vi några halvbra kinarätter i oss..en kopia på kyckling med cashewnötter, och en friterad kycklingfilé i lemonsauce.

3. Shopping
Jo, först hittade vi ett ställe...ungefär var tredje butik var stängd, igenbommad och mörk.
??Que, vi var ju mitt i stan?
Mitt över gatan kom vi in till ett fint köpcentrum med en bra foodcourt.Pavillion hette det. Det och BB-plaza var hyfsat bra. Priserna något högre än Thailand. Här vinner Bangkok stort med sina nattmarknader, Paragon, Palladium, Pantip Plaza, JJ-market, Siam, Central och sist med inte minst Pratunam...Det går helt enkelt inte att slå. Med tanke på punkt ett så är det ju dessutom enkelt att ta sig mellan dessa köpställen, och billigt så man har råd att handla ngt när man väl kommit dit, utan gasmask...

4. Människorna i allmänhet
I allmänhet finns det mest malaysier, kineser och indier i KL. I allmänhet är de inte trevliga.

Var du än kommer i Thailand så hittar du 9 trevliga/smajlande människor av 10 möjliga. VAR DU ÄN KOMMER! Här var det tvärtom. 1 av 10=trevlig/smajlande/hjälpsam...

Lustiga händelser som genererade tankar på dolda kameran;

* Vi är inne i flygplatsens foodcourt och väntar på vårt flyg...(BTW: hann med att läsa 200 sidor ur John Grishams bok The Appeal på engelska...)
Vi tittar oss omkring lite grand. Folk för det mesta äter ris, kyckling och sås...MEN inte med bestick. Nej, de GRÄVER i riset, doppar i såsen, slickar sig på fingrarna, en kille tar upp pengar, ger en kompis och fortsätter gräva i riset, kycklingen och såsen. Alltså de tvättar inte ens händerna innan...
Vi höll på att spy medan vi kollade efter kamerorna...

* Jag var på toaletten, så en kille framför mig fyllde en dricksflaska med vatten...vänta nu? ska han dricka det vattnet? Nej, han tog med sig flaskan in på toa....vad faan skulle han göra med den? Och skulle han också äta sen? Nu var jag helt säker på dolda kameran...så jag började kolla upp i taket..men såg ingen kamera. Höll på att spy på riktigt alltså...

Annas kommentar var: Skönt att inte jag var med och då vara tvungen att höra era kommentarer och jämförelser hela tiden.