söndag 21 september 2008

Orm

Ja, tyvärr är det sant. Imorse hände det som inte får hända...Pierre var på fotboll med Victor och Philip när jag och Lucas får syn på en orm. Ute på våran tomt. Ringer ganska coolt till Pierre och informerar om läget. Han undrar om jag har tagit kort!!! Hallå, man dör av ormarna är nere. Kort var inte att tänka på. Något bra gjorde han iallefall och det var att ringa till kontoret. (Som tack och lov alltid är bemannat.) Det kom ett gäng thailändare med krattor!! De letade efter ormen. Men den var borta..Frågan är vart!!

Väckte Pelle, tvingade honom att gå igenom min toalett innan jag vågade gå in. Han tog våran absolut minsta kniv i ena handen och gick in. Såg lite roligt ut men jag är väldigt tacksam.

De lovade att lägga ormgift runt tomten. Det är knappt någon tomt, baksidan består av en stor pool. Man ska endast ha asfalt eller pool allt annat är överreklamerat. Vi hade en stor presenning på baksidan som den låg under. Bara öppna ytor och kortklippt gräs är vad som från och med nu gäller.

När jag mycket skärrat berättar detta för Tim, tittar hon på mig och säger: Du har varit här i snart ett år och har sett en enda orm. Vad är det med det? Hallå, vart finns sympatin? Hon säger att det endast dött några människor på minst 10 år och alla dom var sådana som jobbade på gummi plantage. Jag vet inte hur tillförlitlig Tim är i denna fråga...

Pierre ska få gå igenom hela huset innan jag vågar gå och lägga mig.. Han och Pelle är just nu på moppeutflykt med barnen. Själv sitter jag i barnens rum och med stängd dörr i fall det finns någon orm i huset!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ett kort inlägg från kommentarsbloggaren

I morse var jag påen fotbollsinskrivning för barnen, som ska gå en ettårig internationell utbildning i samrbete med AC MILAN. Det är en eldsjäl som drar igång detta för ungdomar, i hopp om att Thailand en dag ska kunna ta VM-guld (sant faktiskt)...

Mitt under mötet ringer Anna helt hysterisk i telefonen. DET ÄR EN ORM I VÅRT SOVRUM...NEJ DET ÄR TVÅ ORMAR FETA OCH LÅNGA...
DOM SK UT NUU...
Ja ja, ta det lugnt sa jag. Jag ringer kontoret. Medan kan väl du fotografera ormen...FOTA, ÄR DU GALEN? OOHHHHHH NU KOMMER DEN...KLICK. hi hi...det var ganska roligt faktiskt. Jag ringde upp igen och påminde henne om att ta kort...men tror ni hon gjorde det? nehej du..
Senast det hände ngt liknande var när Anna såg en råtta i vårt förra hus, stor som en katt med en svans som en vattenslang...då skreks det vill jag lova. Jag och Ola fångade den stackars näbbmusen...och tur var väl det, för Anna lovade mig att hon ALDRIG skulle sova i huset om vi inte fångade den.
Nu har vi en lös orm någonstans. Och Annas kommentar när jag kom hem var så här:
Jag ska be vår maid gå igenom väskorna under sängen imorgon. Ok, sa jag. Jag kan se rubrikerna MAID DÖR AV ORMBETT...det känns som om det kommer bli fler inlägg om ormar...

Igår åt vi skaldjur tillagade av mästerkocken Rolf...allt ser så enkelt ut när han lagar...vi åt följande;
Tigerräkor (cirka 25 cm stora), rocklobster, vanliga räkor och krabba...vi blev proppmätta.

Angående soppomröstningen, räckte det med Rolfs röst till fördel för mitt förslag. Alla andra lade ned sina röster.
Jag kanske lägger upp en webbkamera och riktar den utåt rummet, så ni ändå kan vara med på festen...i alla fall nästan.

Vår pool är utan vatten, för de ska kakla om ett gäng plattor som lossnat. Det ska bli kul att se om de hinner bli klara till lördag. Jag tror inte det...

Nu ska jag äta en kyckling med cashewnötter.

Ha det så bra!

Pierre "kommentarsbloggaren" Hammar

Anonym sa...

Läskigt med en orm. Speciellt om man inte vet vad det är för sort och om/hur farlig den är. Håller tummarna att den håller sig UTANFÖR huset.

Anonym sa...

Jag är stum av fasa!!! Vilken kör av skrik det skulle ha blivit om jag varit kvar. både Tim och Pierre är ju helt känslokalla. Jag förstår PRECIS hur rädd du blev Anna och tycker otroligt synd om dig, FY, har de fått tag i den och vad sa Lucas? Lyckades du ändå vara så pass lugn att han inte fått en hemsk ormrädsla nu?

Jag har just läst ikapp i bloggen, har inte läst sen jag kom hem. Kul med skaldjurskvällen, då hade jag gärna varit med.

Pierre, jag vet vad skorna kostade. Det var ett superbra köp och de var väl värda priset, hon har god skosmak jäntan.

Stackars Melker och Valter!!! Jag skulle ha gråtit med dem om jag varit där. Nu får de väl behålla båda valparna?

Slutar med kära hälsningar från vår psykavdelning där jag just nu jobbar. Har köpt ett mobilt bredband av Robin så ajg kan ha datorn med på jobbet. sitter nu hos en sovande patient.

Många kramar!!! mor.