söndag 28 september 2008

Inflyttningsfest

Ja, det blev lyckat. Mycket mat och dryck. Ett trettiotal vuxna och massor med barn. Senare under kvällen dök även det thailändska fotbollslaget upp. Då var man glad att det fanns mycket att äta och dricka. Kul att de vågade sig hit.

Tim hade lånat oss sin kokerska som lagade massor med thaimat. Pierre hade gjort jättegoda ribbs.

Killarna tyckte det var väldigt roligt att det kom lite tjejer i 13-14 års åldern. Idag har de varit på bio tillsammans. Det verkade inte göra så mycket att BB gun blev inställt på grund av regn.

Vi fick även en fågel i inflyttningspresent. Philip tycker det är jättekul. Han håller på med denna fågel hela tiden. Namnet på fågeln blev Emma.

Synd att ni inte kunde vara här..

Vill man ha en utförligare beskrivning av kvällen får man kolla Pierres blogg. Alltså den text som ligger under kommentarerna till det här inlägget. Verkar det omständigt, han är omständig min man..

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sååå var det dags igen.
dags för en liten kort men informativ kommentarsbloggning.

För alla nya läsare så är det så att jag har ju inte någon egen blogg, utan lever på min frus inlägg...då slår jag till med en kommentarsblogg...den är befogad också eftersom min fru har en liten tendens att dra på sanningen. Allt jag skriver är sant Hi hi hi...

Vår eminenta maid hjälpte till på festen med allt möjligt. Medan en kocka tog över själva Thai-matlagningen. Det blev en härlig Yam Taley (Seafood-sallad), Springrolls (100 st) och 110 kycklingsspett med jordnötssås. Ingredienserna till Thaimaten gick på cirka 200 kr.

Sen bidrog jag med att grilla 15 kilo Baby Back Ribs (med lite hjälp från Anna och grillhjälp från Pelle). Tim kom ned med två skålar Cole Slaw, så vi hade mat så det räckte och blev över faktiskt. Totalt blev det cirka 70 pers med barnen...

Tror ni poolen var klar? Nehej...de hann klart med att ordna plattorna och fylla nytt vatten, men det var så grumligt vatten, så en lerpöl hade tett sig kristallklart. MEN det hindrade ju inte Pelle och 10 Thailändare att bada i poolen ändå...kan ha varit därför Pelle mådde lite dåligt senare :-)

Vår maid fick tydliga instruktioner av Lucas i Fredags:
"ME PAPA SAY NO SCHOOL TODAY" Det upprepades cirka 5-6 gånger.
Till saken hör att han tycker det är roligt på dagis, men inte att åka dit på ngt konstigt sätt...I fredags hade han kommit på ultimata sättet att slippa...att lura maiden. Tyvärr, för hans skull, så hörde jag det, och sa till honom att man får inte luras...MEN jag sa också att det var OK att stanna hemma. Vad ska man göra när han tragglar fram 6 ord på engelska?

Nästa vecka består av att försöka erhålla ett Thailändskt körkort. Man kan efter visst krångel få ett sådant i handen, vilket underlättar en del hantering av olika saker här i Thailand. Jag har en lista med sex saker som ska ordnas.

Ha det bra...

Anonym sa...

Jaha, nu fick man banning för att jag nämnde all mat förutom Annas eminenta tårta som vi åt till efterrätt. Hur kunde jag glömma? aj aj.. Den bestod av x plus vit choklad...Den var i alla fall supergod...det tyckte alla som testade den.

NY RUBRIK: PRISKOLLEN-->
Ska införa en liten priskoll i varje kommentar:
Första priskollsinlägget blir biltvätt. Jag lämnade in vår bil (Toyota Fortuner) på tvätt idag, invändigt och utvändigt. Det skulle ta två timmar. Totalpris: 60 kr.

Anonym sa...

Låter som en kul fest. Både i annas orginal-blogg-inlägg och i pierres-parasit-blogg-inlägg ;)

Jisses vad mycket mat. Här sitter man ju å blir hungrig. Men man får väl värma nån dafgårds lasagne i micron eller nåt ;)

Vad duktig Lucas är på engelska! Gulligt! Och så lyckas han lura pappa i alla fall... :)