torsdag 18 september 2008

Fotboll och planering


Fina Ash skor
Sköna Ash sandaler


Händer inte så mycket, killarna hemma från skolan de är lediga imorgon. Skönt för både dem och mig. Dom spelar fotboll med Pelle och Pierre. Det hörs i hela grannskapet..Jag har läst klart min Eng novell och ska börja planera vad jag skall spela in. (Vi ska lämna in en muntlig presentation där vi svarar på vissa frågor som man ska hänvisa till texten) Tack och lov för Pierre, utan honom vet jag inte hur jag fixat med ljudfiler och annat..


Vi ska ha inflyttningsfest nästa Lördag. Började planera lite smått men gav snabbt upp det då det går till så här i vår familj: Anna lämnar många bra förslag på mat. Ingenting passar för den kräsne mannen, han MÅSTE få ha det på sitt sätt annars funkar ingenting... Anna tröttnar och vill inte planera mer. (Jag har tre barn, det räcker liksom..)


Om någon undrar varför han är helt portad från all information om vad som händer med våra smycken beror det på att i längden blir det lite tröttsamt på att höra att ALLT hade han kunnat få billigare och bättre! Tim vill utmana honom och ge honom 5 % av företaget om han lyckas... Aldrig i livet säger jag. Han ska hållas på avstånd. Annars är han ganska bra...


Lite kort på mina skor. Sa jag att det var tre par jag köpt? Enjoy Ann-Charlotte!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Super fina skor....angående smycken så har jag fått såå mycket komplemanger för halsbandet med buddan på...
Kram
Ann-Charlotte

Anonym sa...

OK, snabbt inlägg från Kommentarbloggaren...är på väg ut och köka snabbt...Anna konstaterade att jag inte hade läst bloggen, och jag förstår nu vad hon menade.

Alltså, TRE par skor. Vet ni hur farligt det är att släppa iväg Anna till Bangkok?

Hon hade kanske ngn timme på sig att kolla ut skor, och hon hinner med tre par. Fatta om hon skulle vara där en vecka. Fattig var ordet. Men å andra sidan skulle hon ha skor i några år framåt..och som vanligt finns det saker i garderoben med prislappen kvar.

Det är kanske tur att vi är i Thailand där det i alla fall är lite billigare saker.

MEN men, jag ska luska ut vad dom kostade för det vill hon garanterat inte berätta i första taget. OM någon av er vet, ge mig en hint snabbt...

Jag fortsätter snart...måste kommentera lite angående maten/festen, hennes smycken och dra igång en omröstning :-)

Ha det...nu ska vi ut och äta..

Pierre Kommentarbloggaren" Hammar

Anonym sa...

OK, jag fortsätter där jag slutade sist

Vi har just varit och ätit gott på Rock City ett kanonställe som påminner om Hard Rock Café, fast mera Hårdrock Café...Nachotallriken med en ubergod Salsa är underbar. Perfekt spröda nachos..har ägnat mycket tid att hitta dem i butikerna, men det är lönlöst. Måste fråga ägaren, som för övrigt verkar vara en svensk. Det finns Swedish meatballs på menyn. Hur de smakar vet jag inte, och lär inte testa heller.

I morse var jag och Pelle på vår Thaikurs. Grattis till Pelle som lyckades bli klar med Unit 1 :-) Själv håller jag på med Unit 5..eller om det var 6. ja, ja jag kunde lite mer än Pelle när vi startade. Det är hur roligt som helst i alla fall.

Efter kursen brukar vi äta mat. Det blev Farang idag på lunchen, och jag var tvungen att testa min seafood fettuchine med chili, vitlök och lime. Nu testade jag tekniken med att andas in genom näsan (eftersom mitt lukt- och smaksinne fortfarande är borta) men det fungerade inte så bra som jag tänkt...Anna tyckte jag lät mycket..till slut var jag tvungen att snyta mig, då tyckte Anna att jag kunde gå hem och snyta mig.

oj....
"Vad gör du älskling" ropar Anna just nu från soffan, hon känner på sig att jag skriver i hennes kommentarfält...Vaddå, jag bloggar ju som alla andra, eller hur...kommentarsbloggning.

Förresten måste jag dessutom pass apå att lansera ett nytt ord, som jag egentligen kom på för ett år sen...GLOGGARE...det är alla som LÄSER bloggar...alltså de som GLOGGAR..spread the word...

Ja ja hur som helst skulle jag ju kommentera Annas påhopp angående festen...bakgrund: Vi ska ha inflyttningsfest, alltså Housewarming party. Vi kommer ha lite mat och dryck, men servera det gående så att säga, man tar en tallrik och en gaffel och äter. ag förklarade att det skulle bli enklast så och Anna tyckte det lät bra..för två dagar sen.

Sen berättar hon att hon pratat med kvinnan som ska hjälpa oss med den asiatiska delen av maten (vilket vi bestämt skulle vara Yam Taley (seafood sallad), kycklingspett med jordnötssås och vårrullar) Allt enkelt att ta på en tallrik och äta med fingrarna om man så vill. Så idag säger Anna att hon som ska laga mat ska göra Yam taley, vårrullar och TOM KAH GAI...Kycklingssoppa. VA??? sa jag, hur kan du bestämma det..hela planen förstörs ju då, extra tallrikar, skedar, alla ska stå där och inte vet ahur de ska äta maten, ska de ta det eller det? ska de ta två gånger? Jag VET att ni förstår dilemmat, men det gjorde inte Anna som tyckte jag var otroligt dum som la mig i sådana saker...men vi hade ju planerat det såå bra...nej sa Anna du kan ordna allt själv..som en liten barnunge ;-)

Själv ska jag ordna Baby Back ribs på kolgrillen...

Angående smyckena kan jag berätta det ngn annan gång, men jag VET att ni har förståelse för mig...

Nu till omröstningen som sker MOT annas samtycke..VA? du kan ju inte ha en omröstning i MIN blogg!! Jovisst, jag är ju kommentarsbloggaren och jag gör som jag vill här.
Här kommer den:

FRÅGA: TYCKER DU ATT VI SKA HA SOPPAN -TOM KAH GAI- PÅ VÅR FEST?

Svara i kommentarerna:
JA eller NEJ



Ha det bra så länge

Anonym sa...

Vill bara påpeka att språket Thai inte är lätt. Att klara unit 1 är som att fixa en doktorsexamen.

Jag väljer att inte kommentera soppfrågan.

Anonym sa...

Jag vägrar rösta för (eller emot) soppan för jag är inte bjuden å jag tjurar för det ;)

Supersnygga skor! Väl värda de pengar dom nu kan ha kostat.

Själv hade jag stövelpremiär idag. Snart åker dunjackan oxå på! Skulle gärna trippat fram i sandaler ett par månader till...

Anonym sa...

hej anna, jag visste inte att du hade en blogg. vad roligt :D
Är allt bra med er? jag saknar er massor! hälsa alla kram iza

Storasyster sa...

Jag gör som malin d, jag avståe från att rösta... Jag är ju inte heller bjuden :P.. Men skorna var mycket snygga och om det nu blir soppa eller ej så ha en jätte trevlig fest // Kram Petra

Ann-charlotte sa...

eftersom jag inte fåra vara med och mumsa så tänker inte jag rösta..ha ha ha
ha en trevlig fest